egy4top
اهلا بك زائرنا الكريم فى ايجى فور توب سيبك من الكلام الفكسان دا نكلم جد ازيك يا زائرنا الكرييييييييم على الاخر و سمعنى احلى سلام من احلى منتدى لأحلى زائر بص يا معلم انت كل الى عليك تسجل فى المنتدى مش هاياخد منك غير دقيقة و نص بالظبط ..............

egy4top

 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
~عاشقة الاهلي~
 
mmhagnee
 
The Emperor
 
احمد جميعى
 
elromancy
 
MerozZSpears
 
abeed2011
 
mido
 
wgergeus
 
فجر الاسلام وعفارم
 
المواضيع الأكثر نشاطاً
امبراطور المنتدى
لعبه البرصه بين الشباب والبنات
لعبه حلوه مــــــــــــــــــــــــوز
لعبة التوقعات :: لعبة جامدة جداً :: الكل لازم يدخل
رسالة إلى عاشق......
المواقع الاباحية امتحان الايمان والعقول والاخلاق
يلا نعد والي يوصل لخمسه يختاااااار عضو ويهديه هديه
اوصل لخمسه تبقى شاطر وكمان جدع
كريستيانو رونالدو
البيت بيتك
المواضيع الأخيرة
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 1 عُضو حالياً في هذا المنتدى :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 1 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 63 بتاريخ الأربعاء يوليو 13, 2011 2:49 pm

شاطر | 
 

 ارز باللحم

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
~عاشقة الاهلي~
عضو سوبر ستار
avatar

الجنس : انثى عدد المساهمات : 157
الرصيد : 2979
السٌّمعَة : 68
تاريخ التسجيل : 11/07/2011
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : NoNe

مُساهمةموضوع: ارز باللحم   الثلاثاء يوليو 12, 2011 9:19 pm


المقادير :


كيلولحم بعظم / بصل مقطع جوانح /3 بطاطس مقطعة مكعبات / رأس ثوم مقطع شرائح / بازلاء مجمدة




صلصة / ملح / قرفة / كمون / فلفل أسود / كركم / بهارات لحم / ورق غار / عصير ليمون / خل أبيض


رز بسمتي مغسول ومنقوع / أكياس شوي خاصة بالفرن



الطريقة :







نضع ملعقتين صلصة وعصير ليمونة وملعقة خل وملح وقرفة وكمون وفلفل أسود وبهارات لحم وكركم



ورق غار وشرائح الثوم في زبدية و نخلطهم مع بعض زين ثم نضيف قطع اللحم ونحركهم في التتبيلة



ثم توضع في كيس الشوي ونربطه وتوضع في صينية وتدخل الفرن ( ممكن نتبل اللحم من الليل أو قبل الطبخ بساعتين) تاخذ لها ساعة ونص إلى ساعتين في الفرن







نحمر شرائح البصل في الزيت حتى يحمر نضع في الخمس دقائق الأخير كاس بازيلاء مغسول ومشخول من الماء


ويشوح مع البصل وبعد مايخلص نتركه جانبا














نشوح مكعبات البطاطس في بيالة زيت على نار هادية لمدة ربع ساعة مع تغطية الطاوه ونحرك كل خمس دقايق



ثم نطفي النار وتترك مغطاة وتكمل استواء عالحرارة







بعد ماتخلص مكعبات البطاطس نضيف عليها خلطة البصل والبازيلاء ونحط ملعقة قرفة وملعقة كركم ونحركهم







نسوي الرز الأبيض بالطريقة العادية وبعد ماتنشف الموية ويستوي الرز نضيف خلطة البصل والبطاطس على الوجه


ونكتم القدر شوية حتى ياخذ ريحة الخلطة


نرجع لصينية اللحم ونولع الفرن من فوق عشان يتحمر الوجه وبعدها نطفي والأفضل مانطلع الصينية ولانفتح الكيس إلا بعد مرور عشر دقايق





عند الغرف نشيل الخلطة جانبا ونغرف الرز في الصحن ثم نضع الخلطة على الوجه ونضع اللحم ويكون بهذا الشكل





_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mmhagnee
مشرف


الجنس : ذكر عدد المساهمات : 131
الرصيد : 184
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 12/07/2011
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : footbal
المزاج المزاج : زي ما عقلي يقولي

مُساهمةموضوع: رد: ارز باللحم   الإثنين أغسطس 01, 2011 1:27 am

شكرا ليكي Laughing

_________________
Razz Mad Laughing Cool Shocked Surprised Sad Smile Very Happy Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Neutral pirat tongue cheers bounce bounce cheers lol! lol! king
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ارز باللحم
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
egy4top :: المنتديات العامة :: منتدى المرأة-
انتقل الى: